СУВЕРЕНИТЕТ, ИЗБОРИ И ЛАЖИ-ИЗБОРИ

СУВЕРЕНИТЕТ, ИЗБОРИ И ЛАЖИ-ИЗБОРИ

images

Суверенитет је екслузивно право вршења врховне политичке (нпр. законодавне, судске и извршне) власти над одређеном географском територијом, групом људи или самим собом. Појам суверености је први пут у историји правне и политичке мисли истакао Јеан Бодин у 16. веку. Боден је сувереност одредио као апсолутну и постојану власт државе. Заправо, суверена власт је једина власт која споља не зависи ни од које друге власти, а унутар државе је виша од сваке друге власти.

Извор: Wikipedia

О природи власти

О природи власти свих ових „вишестраначких демократских година“ сувишно је говорити. Сви смо осетили „благодати“ манипулације, неслободе, прогона, медијског тероризма, утицаја страних центара моћи и свега томе сличног, уз огромно сиромашење, девастацију државе, бомбардовање и, на крају, увођење у „западну бразду“ у виду теглеће марве. Све би то можда и било очекивано у овом полуделом свету, да ми, Срби и сви остали који су са нама у истој држави, нисмо у свему томе учествовали…партиципирали, поделили одговорност с онима које смо, излазећи на изборе, ЛЕГИТИМИСАЛИ И ЛЕГАЛИЗОВАЛИ. Онај, ко у томе није учествовао, не сноси никакву одговорност за лоше владање нама, али је заједно са нама присиљен да живи у систему власти који ни на који начин не одобрава. ИЗБОРИМА ЈЕ АПСОЛУТНО НЕМОГУЋЕ ПРОМЕНИТИ ОКТРОИСАНУ ВЛАСТ. Имајте то у виду, јер ако у било чему имамо искуство, онда је то – владање нама. Од Карађорђа на овамо ми нисмо имали Владу која би у пуном капацитету заступала наше интересе. Увек су то, као и данас, биле владе којима се управљало из страних центара моћи. СТРАНИ ЦЕНТРИ МОЋИ, ИМАЋЕ АПСОЛУТНИ УТИЦАЈ СВЕ ДОК ПОСТОЈЕ ОВАКВИ ИЗБОРИ, И ДОК СЕ НА ЊИХ БУДЕ ОДАЗИВАЛА ВЕЋИНА.

О природи суверенитета

Ја суверенитет схватам лично. Знам да је суверенитет добро, које је подељено сваком од нас држављана Србије, да њиме управљамо у највећој одговорности и да га, ма коме, не поверавамо лако, а ако немамо коме да га поверимо, или би наше поверавање било превише ризично, да га причувамо до следеће повољне прилике, када диктатура малакса. ЈА СВОЈЕ ПАРЧЕ СУВЕРЕНИТЕТА ВЕЋ ОДАВНО НИСАМ ПОКЛОНИО НИКОМ, НИТИ ЋУ УСКОРО.

Шта је могуће очекивати од следећих избора

Од следећих избора, није могуће очекивати било шта добро. Власт ће, сходно огромном утицају запада, остати у рукама послушног режима, с тим што ће ту власт наш излазак на изборе, или верификовати и омогућити, а наш неизлазак у најважнијем сегменту, деверификовати. Зашто би се иначе власт толико трудила да организује изборе, ако им није важна наша верификација?

Срећне вам биле тешке године које су пред нама !!!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s