СРБИ, ЕВО ЗАШТО СЕ БОРБА УВЕК ИСПЛАТИ

СРБИ, ЕВО ЗАШТО СЕ БОРБА УВЕК ИСПЛАТИ: Писмо директора новосадског културног центра о Косову и Метохији

Bojan-Panaotovic-direktor-KCNS-1-620x350
Бојан-Панаотовић-директор-КЦНС

– Ако вам силеџије заузму део дедовине, прелепог воћњака, да ли ћете се скрушено помирити са таквом РЕАЛНОШЋУ и ПРИЗНАТИ такав фактицитет? – питао је директор КЦНС Бојан Панаотовић

Неуспели покушај Косова да приступи организацији УНЕСКО паралелно са уринирањем и дефецирањем по средњевековним манастирима који су део светске религијске и културне баштине, долази нам као друштву и држави у виду опомене и подсећања да не клонемо духом, моралом и политичким оруђима.

Ово је у свом отвореном писму, поводом борбе за очување културне баштине Србије, изјавио директор Културног центра Нови Сад Бојан Панаотовић, желећи да истакне опасност дефетистичких изјава о теми која је од националног значаја за Србију.

– Дипломатска победа Србије на светској политичкој арени кристално јасно показује колико је опасно да из уста наших интелектуалаца, представника елите и људи који руководе важним институцијама долазе речи попут оних да је све готово, да је све давно изгубљено и да ни де факто ни де јуре ми на Косову немамо шта да тражимо! Па како је то онда творевина звана Косово пропала у покушају да се учлани у ванредно важну организацију као што је УНЕСКО?

Сувишно је и подсећати да о столици у УН Косово још увек може само да машта. Неверним томама ваља предочити списак земаља које се противе уласку Косова у УН или УНЕСКО. Русија, Кина, Индија, Бразил… проста математика казује да је убедљива већина актуелног човечанства против насиља над правом и правдом – напомиње Панаотовић.

Директор новосадског Културног центра објаснио је и шта је храброст.

– Да ли је храброст рећи да смо изгубили све и да ни де факто ни де јуре немамо више никакве “акције” на Косову? Не, то није никаква храброст, о томе трубе многи корумпирани светски моћници и део домаће интелигенције и политичке класе и то годинама уназад. Нити је храброст, нити је изузетак! Управо супротно, храброст је рећи овом народу да има право на своје место под Сунцем и да има смисла борити се, док год борба траје.

Ако вам силеџије заузму део дедовине, прелепог воћњака, да ли ћете се скрушено помирити са таквом РЕАЛНОШЋУ и ПРИЗНАТИ такав фактицитет или ћете пред свим могућим домаћим и међународним судовима покушати да се изборите за правду и једног дана у некој реституцији повратите свој воћњак и заштитите сопствено наслеђе? – наводи Панаотовић, додајући да само пробисвети, коцкари, пијандуре или екстремно малодушни олако дижу руке од наследства које им је остало од предака.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s