(Љубиша Радовић) – Како се ратосиљати Александра Вучића и сличних ?

(Љубиша Радовић) – Како се ратосиљати Александра Вучића и сличних ?

houseofcards-Spejsi-

Време које је пред нама, прети да нам одузме и и оно мало суверенитета која је, бар на први поглед, у нашим рукама – и то је факт. С почетком разбијања СФРЈ, грађанског рата између Срба и свих осталих, као и „међународне заједнице“ на страни наших противника и спољних и унутрашњих, постајале су нам све јасније крајње намере САД и ЕУ. Они хоће нашу територију, а не нас. Ко би још пожелео Србе – „балканске Русе“ ?

Агресија на Србију, отимање Космета, једнострано проглашена независност дела територије Србије и подршка сепаратистичким тежњама, од стране већине земаља западног и исламског света, разбили су сваку дилему код обичног, добронамерног и слободомислећег човека, био он Србин или не. И они други и другачији међу нама су то такође знали, али таква прилика за лично богаћење, стицање моћи, играње „велике улоге“, код људи без морала и етике се не пропушта. Довољно је подсетити се периода од ’90-их на овамо, па схватити какав нас је морални талог кињио, пљачкао и слуђивао. До бомбардовања, ми званично нисмо били у рату, ако се изузме Република Српска, која јесте била у рату и у том рату маестрално победила силнијег и моћнијег од себе. Шта би се десило да смо и ми у Србији ушли у рат и то још на самом почетку, кренули да бранимо Србију, а не Југославију, може се само нагађати, али имам неодољив утисак да би све било куд и камо другачије. Политички шљам се ипак одлучио за вазалство, а не за одбрану и „добили“ смо ово што имамо данас. Добили смо Вучића, који се из петних жила залаже за вазални однос Србије с оним што колоквијално називамо „New world order“ или „Нови светски поредак“. Потире нам част, наслеђе, Веру и нацију, правећи од нас „окречене гробове“ и у потпуности би могао да нас одвоји од Русије формално, јер, (реално,  Србе од Русије није могуће одвојити). Формално одвајање значајно би Русији „везало руке“ и нама готово у потпуности спречило шансу, да на крају ипак изађемо као победници.

Сви који су изгледали непобедиво, побеђени су !

Ако направимо анализу чланства и симпатизера СНС-а, као и „високих представника“ (део амбасадорског кора) који их подржавају, видећемо да се чланство може поделити на четири категорије

  • Александар Вучић и Томислав Николић, мада је позиција овог другог у директној зависности од његовог става по питању промене устава (и преамбуле у њему)
  •  Најуже Партијско руководство (присетите се имена и све ће вам бити јасно) !
  • Секундарно партијско вођство (локални ниво),легло „ситне корупције“, непотизма и расипништва, а да се приоритети по правилу пренебрегавају, у највећој могућој мери.
  • Остали (замислите на шта би све били спремни да би се докопали некакве позиције и привилегија које произилазе из тога.
  • Господари у Србији су страни представници, они који бирају и одлучују о томе ко ће им, која странка и коалиција помоћи да остваре свој наум – свођење Србије на пуко вегетирање. Сетите се жутих и Тадића, који су одбачени баз било каквог пардона и стављени на „листу чекања“.

Симпатизери

  • Маса која ће гласати за било кога и било када, ако је убеде да ће дотични победити (квислиншки синдром). Верује се у предизборне ступидности, а да се нема никаква свест о последицама. Када би им се рекло да ће Вучић бити примљен на Марсу, на интерпланетарном нивоу, они би му летећи тањир офарбали у зелено и украсили би га страначким обележјима, не питајући се да ли је то могуће (реалност Вучићевог одласка на Марс, идентична је тези да се може ући у ЕУ, а и сачувати Космет).

Црна Гора и виртуални Монтенегро

Оно што се дешава у Црној Гори од почетка народног бунта (ма какав исход тих протеста био), могло би у много чему да нам помогне да схватимо, колико су диктатуре у окупираним државама на Балкану, у суштини, релативне. Након четврт века ауторитарне владавине и одрицања од свега што је од њега затражено (српства, нације, вере, језика и писма, Космета (Метохије посебно) и свега осталог, позиција Мила Ђукановића (о части и моралу овог човека, без смисла је говорити, јер говорити о нечему што евидентно не постоји, узалудан је посао), постала је крајње упитна. Запад који га је створио, још увек му не прискаче у помоћ, а дал’ ће не зна се. Ако Мило падне, без обзира ко ће доћи на његово место, (имају ли евроатлантисти прву резерву већ спремну(?), или су ипак затечени потезима народа који је још до јуче, деловао као потпуно неспособан за промене, остаје да се види). Оно што је изгледало немогуће, ипак се дешава. У сваком случају, заиста није много потребно да се понижени и увређени ратосиљају наметнутог јарма, наметнутих протува којима је несрећа сопствене земље само „добро“ донела, а Државу скоро уништила.

Опозиционо расуло, или прикупљање снаге.

Ако изузмемо неколико странака – ЛДП, СПО, НВО (мислим на „невладин сектор“ који је искључиво политички ангажован, а не на онај део који се бави, својим послом), као и све варијанте ДС-а – , преостаје нам ДСС, Двери и СРС, као и покрети који их подржавају, или по већини питања деле заједничке ставове. Ма какве ове три странке и покрети били у прошлости, чврсто верујем да је већина њиховог чланства и симпатизера чврсто опредељена за добробит Србије и да је то корпус који има снаге, храбрости и одлучности да безумљу стане на пут. Обзиром да се Црна Гора ничему није научила од нас, паметно би било да се ми нечему научимо од њих и њиховог искуства. Република Српска, ма колико јој Србија подметала клипове у точкове и раније, а и сада, такође би могла да буде пример како се часно, храбро и без колебања бори за свој народ и своју земљу. Морамо да схватимо да у крајњем ипак све зависи и мора зависити од нас…КАО ШТО ЈЕ, КАД СМО БИЛИ СВОЈИ, УВЕК И ЗАВИСИЛО.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s