ЈАВИО СЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ: Швајцарац се огласио 4 месеца после нестанка!

ЈАВИО СЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ: Швајцарац се огласио 4 месеца после нестанка!

Избацили су ме јутрос брутално из базелског затвора.Чујемо се мало касније, одох на прву кафу после скоро 16 недеља, написао је Дорин, који је нестао 17. јуна из свог стана у Базелу, под још неразјашњеним околностима

1

БЕОГРАД – Аутор и новинар српског порекла Александер Дорин, познат по бројним студијама које побијају званичну верзију о догађајима у Сребреници из 1995. године – да је Војска РС убила 7.000 цивила, јавио се после скоро четири месеца од како је нестао.

Наиме, он је одведен из свог стана у Базелу 17. јуна под још неразјашњеним околностима. Место где је живео је опустошено – извађен је паркет, потпуно растурени штокови од врата, демолиран намештај.

Дорин се огласио на свом Фејсбук профилу, наводећи да се вратио из затвора у Базелу.

„Драги пријатељи, после дужег „пословног путовања“ сам стигао коначно назад. Избацили су ме јутрос брутално из базелског затвора. Живела истина и слобода, смрт фашистима и непријатељима. Чујемо се мало касније, одох на прву кафу после скоро 16 недеља“, написао је Дорин.

Иначе, право име Александера Дорина, који живи у Базелу и поседује швајцарско држављанство, јесте Борис Крљић. Он је познат по томе што је у својој књизи негирао масакр у Сребреници, тврдећи да није тачно да је убијено између 7.000 и 8.000 људи, већ да је страдало око 2.000 војника армије БиХ. Убиства цивила, како тврди, није било.

Дорин је у јануару 2014. изјавио и да је Зоран Јовановић, коаутор његове последње књиге о Сребреници, умро 13. јула 2013, само десетак часова пошто му је јавио да је успео да откупи два снимка која у знатној мери руше мит о Сребреници.

Advertisements

One thought on “ЈАВИО СЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ОТКРИО ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ: Швајцарац се огласио 4 месеца после нестанка!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s